• Frakt 69,- Fraktfritt över 2000,-
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna

Handgjorda silversmycken med unik design i Höganäs.

OM LIVinSwedenDesign


När jag var liten drömde jag om att bli ”smygare”. För att smyga var något av det mest spännande jag visste. Men livet for fram i en rasande fart och jag försökte hänga med. Livskarusellen snurrade alldeles för fort. Vilket efter ett antal år resulterade i en total utmattning. Jag blev tvungen att omvärdera hela livet och insåg att det inte går att fortsätta på samma bana. 

Jag behöver ju leva ett LIV som håller hela vägen!

Har alltid älskat att skapa och jobba med mina händer, något jag hade försummat alldeles för mycket. Och är man en kreativ själ som inte skapar, så dör man lite för var dag. Så som någon slags återhämtning började jag en silversmidesutbildning. 

Hjälp, så kul det var! Jag blev helt fast. Det här var ju vad jag skulle göra! Att det ganska grova och smutsiga jobbet kunde resultera i vackra glittrande smycken! Jag tyckte nästan det var som magi. Det gav mig LIVSGLÄDJEN tillbaka.Därav varumärkesnamnet LIVinSwedenDesign. 

Om jag, istället för att bara försöka ”hänga med” i livet, bestämde villkoren, gjorde det på mitt sätt, med mina förutsättningar….och framför allt hade roligt, så skulle jag kunna hålla. Och dessutom kunna sprida LIV och HOPP till andra.


Så för att göra en lång historia kort: Sommaren 2018 startade jag LIVinSwedenDesign. Först med försäljning via instagram och webbutikoch senare (Påsken 2019) öppnade jag även en butik på tomten, där jag bor, i Höganäs. 

Silversmycken från LIVinSwedenDesign är stilrena och rustikt eleganta. Inspirerade av ord och ojämnheter. Perfekt operfekta precis som alla vi människor. Men trots det kan vi alla vackert glittra och skimra.Varje smycke jag tillverkar har sin historia men bakom alla mina skapelser finns påminnelsen om att aldrig ge upp. Att våga vara stark och modig och alltid veta sitt VÄRDE.

Min första smyckeskollektion blev Löv av LIV. De är en påminnelse om att hur döda och torra träden än verkar på vintern, så finns det HOPP. För när vårsolen och värmen kommer, så knoppas de på nytt och löven spricker ut. Samma gäller för oss människor. Hur illa livet än ser ut för oss så finns det Hopp om en ny vår, så länge vi lever. 


Jag lägger stor vikt vid att min design och mitt hantverk först ska ge mig LIV. För bara om jag själv lever har jag något att GE till andra. Jag tror inte man bara lever för sin egen skull på denna jord, utan har ett högre och större syfte. Ett syfte att se, hjälpa och ta hand om varandra. Särskilt de allra mest utsatta. 

Därför sponsrar jag organisationen TALITA. Talita hjälper kvinnor ut ur prostitution, pornografi och människohandel för sexuella ändamål och in i ett fungerande liv. Så när du köper något av mina smycke är du med och hjälper en medmänniska till ett värdigt liv. 


Så vad blev det då av min barndomsdröm, som smygare? Tja, avgör själva: Ordet smycke kommer från Tyskans ”Schmuck”, vilket också har betydelsen ”smyga”.

Jag ser det som att cirkeln är sluten och jag har hittat hem. Barndomsdrömmen, som alla vuxna log snällt åt, blev verklighet och jag blev "smygare" till slut ändå.

Hoppas du ska gilla smyckena lika mycket som jag gör.


Massor av  Kärlek, LIV och Hopp till dig.

Kram Åsa